Artikel
Ingewikkelde selectie, dimensionering of installaties?
Het selecteren en dimensioneren van een drukverhoger kan een ingewikkelde, tijdrovende en complexe klus zijn. Heb je daarbij ook nog eens met de verkeerde onderdelen te maken, dan kan de installatietijd nog langer uitvallen en is het mogelijk dat er niet aan de eisen van het drukverhogingssysteem wordt voldaan.
Selecteren en dimensioneren van een drukverhoger – waar begin je?
Bij het ontwerpen van een huishoudelijke drukverhogingsinstallatie komen heel wat verschillende onderdelen kijken. Het kan lastig zijn om te bepalen welke drukverhoger het beste past bij de specifieke toepassing en welke onderdelen je moet installeren om een optimaal gedimensioneerd systeem te verkrijgen. Door de verkeerde pomp, tank of drukregelaar te kiezen, kun je maar liefst vier uur kwijt zijn wanneer je vervolgens de juiste onderdelen moet zoeken.
Lange en ingewikkelde installatie
Traditionele drukverhogingssystemen zijn best ingewikkeld. Zo kan een traditioneel systeem bestaan uit vele onderdelen, zoals expansievaten, pompen, kleppen en regelsystemen. Al deze elementen moeten tot 1 oplossing worden gecombineerd. Hoe hoger de complexiteit, hoe langer de installatie duurt en hoe hoger het risico dat je de verkeerde onderdelen
aanschaft. De tijd die je kwijt bent aan het inkopen van onderdelen of het herinstalleren van leidingen kan de installatietijd maar liefst twee uur langer maken. Als gevolg daarvan vallen de kosten hoger uit, en dat kan weer leiden tot ontevreden klanten en verspilde arbeidsuren.
Beperkte installatieruimte
Beperkte ruimte is het meest voorkomende probleem bij het installeren van een drukverhoger. Dit betekent meestal dat het systeem verlengd moet worden om alternatieve ruimte te vinden, of de pomp op een of andere manier in de bestaande installatie passend moet worden gemaakt. Dat is ingewikkeld, kost tijd en kan zorgen voor ontevreden klanten. Het installeren van een drukverhogingssysteem dat niet in de beschikbare ruimte past kan de installatietijd met wel twee uur verlengen en levert daarbij snel extra kosten op doordat er extra leidingen en aansluitstukken moeten worden geïnstalleerd.
Compacte totaaloplossing
De Grundfos SCALA waterdrukverhogers zijn echte totaaloplossingen, waarbij alle onderdelen in één compact apparaat bij elkaar zijn gebracht. Ze zijn snel en makkelijk te installeren, zodat je meer tijd over hebt voor andere klussen. Als multifunctionele oplossing zijn ze ontworpen voor alle toepassingen, zowel binnen- als buitenshuis. De selectie en dimensionering is daardoor minder ingewikkeld dan bij traditionele drukverhogingssystemen.
Snelle en eenvoudige drukverhogingsinstallatie
Als volledig geïntegreerde totaaloplossing zijn onze pompen in 3 eenvoudige stappen te installeren:
- Sluit de leidingen aan: de instelbare in- en uitlaatverbindingen zijn gemakkelijk +/-5° te bewegen zodat de installatie snel verloopt.
- Vul de pomp: dankzij de grote aanzuigplug is de pomp snel en eenvoudig met water te vullen. De pomp moet met minimaal 1,7 liter water worden gevuld.
- Steek de stekker van de pomp in het stopcontact om de pomp te activeren.
Twijfelt u of uw installatie correct is? Vergeet niet dat u altijd onze beknopte handleiding kunt raadplegen die bij de SCALA2 pomp wordt geleverd.
Standaard levert de SCALA2 een waterdruk van 3 bar, ongeacht de voordruk en het aantal open kranen. Dit sluit in wezen eventuele inschakeltijd uit.
Voor een snelle en eenvoudige inbedrijfstelling van de SCALA1 configureert u de pomp eenvoudig met het bedieningspaneel van de pomp. Om het maximale uit de pomp te halen, gebruikt u de Grundfos GO REMOTE app en volgt u de online configuratie.
Meer inspiratie
In het Grundfos Lab onderzoeken wij veelvoorkomende problemen bij drukverhogingssystemen en hoe deze kunnen worden verholpen. Ontdek meer over deze problemen in onze onderstaande artikelen.
Gerelateerde producten
Vind producten van Grundfos die verwant zijn aan dit onderwerp.