Distributed Pumping in datacenters gebruikt verschillende soorten circuits
Ontdek de voor- en nadelen van de circuits die worden gebruikt bij Distributed Pumping voor datacenters.
In deze module onderzoeken we de voordelen en nadelen van het variabele primaire circuit en het constante primaire/variabele secundaire circuit bij het gebruik van Distributed Pumping in datacenters evenals hoe we het primaire en secundaire circuit anders zien met Distributed Pumping.
Distributed Pumping zorgt voor veelzijdigheid door zich naadloos aan te passen aan de bestaande systemen van datacenters, met variabele primaire of constante of primaire/variabele secundaire opstelling.
De voordelen en nadelen van het gebruik van beide circuits in datacenters met Distributed Pumping. Het variabele primaire circuit staat bekend als energie-geoptimaliseerd ontwerp. Dit komt omdat het: Lagere kapitaalkosten heeft. Ruimte bespaart en een lager energieverbruik heeft.
Omdat datacenters nieuwere, meer duurzame ruimtebesparende oplossingen nodig hebben om energiezuiniger te worden, heeft dit circuit aantrekkelijke voordelen. Maar er hangt wel een prijskaartje aan. De nadelen van het variabele primaire circuit zijn: Het is een ingewikkeld ontwerp. Er bestaat risico op een storing in de bypass. Het is moeilijk om in bedrijf te stellen. Het is moeilijk om het critical index circuit te definiëren. Het constante primaire/variabele secundair circuit is het conventionele ontwerp. Dit circuit maakt het gemakkelijker om: te ontwerpen, inbedrijfstellen, balanceren en onderhouden.
Maar dit gemak gaat ook gepaard met: Hogere kapitaalkosten. Meer ruimtebehoefte.
De details van een Distributed Pumping-systeem in een datacenter. Met Distributed Pumping is er een uniek perspectief op de primaire en secundaire circuits door gebruik te maken van de ontkoppelingslijn, ook wel bypass genoemd. Met dit element zijn: De primaire en secundaire circuits te controleren. De balans te optimaliseren. De Delta T van het systeem te regelen.
Laten we kijken hoe dit werkt, te beginnen met het primaire circuit. In datacenters is de eerste zorg de veiligheid van de koelmachine. Signalen van de regelklep van de koelmachine informeren de MPC-controller dat de koelmachine draait. Met differentieel druksensoren in de koelmachines, meten we het debiet over elke koelmachine. Als er geen minimumdebiet is, verhogen de modulerende pompen het toerental. Bij het minimumdebiet kan het primaire en secundaire circuit gebalanceerd worden. Het secundaire circuit moet genoeg gekoeld water leveren om te voldoen aan de belasting op de Computer Room Air Handler (CRAH) eenheden, terwijl het primaire circuit moet zorgen voor de exacte hoeveelheid gekoeld water om aan deze vraag te voldoen. Temperatuursensoren zijn geïnstalleerd op de primaire en secundaire lussen om het debiet op de circuits te balanceren.
Door het monitoren van temperatuurverschillen, zorgt het systeem voor balans, wat essentieel is om bypass flow te voorkomen. Bij eventuele afwijkingen passen de pompen zich snel aan. Onderpompen activeert een snelheids- verhoging van de primaire pompen. Overpompen leidt tot een verlaging in het primaire pompdebiet. Een gebalanceerd systeem verstrekt alleen de juiste hoeveelheid gekoeld water, waardoor het datacenter energie bespaart over het hele systeem.
Distributed Pumping toont de voordelen aan door bypass flow te elimineren en de koelmachine efficiënter te maken. Hierdoor wordt het energieverbruik geoptimaliseerd binnen datacenters.
Laten we nu eens kijken naar het secundaire circuit. Het secundaire circuit zorgt voor gekoeld water naar essentiële componenten, zoals CRAH-units, en beoordeelt de door de datahallen opgenomen belasting. Hierdoor reageert het systeem nauwkeurig op de behoeften van het datacenter. De verspreide pompen op de secundaire circuit werken autonoom, gedimensioneerd voor de belasting van de CRAH-unit en het bijbehorende leidingwerk. Deze pompen moduleren hun werking, en passen het debiet aan op de exacte hoeveelheid gekoeld water die nodig is voor de aangesloten CRAH-unit. De circuits blijven in balans door constante communicatie tussen pompen en sensoren.
Als een datacenter moet worden uitgebreid en extra circuits toegevoegd, blijft de balans van het systeem onaangetast. Dit aanpassingsvermogen is het resultaat van elke pomp die zijn prestaties aanpast op basis van ontvangen feedback van het specifieke circuit. Distributed Pumping is een verschuiving in de benadering van de primaire en secundaire circuits binnen datacenters. De impact ervan vertaalt zich in kostenbesparingen, efficiënt gebruik van de ruimte, en een aanzienlijke verlaging van het energieverbruik.