Artikel
Het lage Delta-T-syndroom verslaan in éénpijps verwarmingstoepassingen
Verminder warmteverlies en verhoog het systeemrendement
Uw uitdaging:
In een éénpijps verwarmingstoepassing komt het warme water normaal gesproken aan de bovenkant van het gebouw het systeem binnen en wordt het via de leiding naar beneden geleid waarbij de radiatoren na elkaar worden verwarmd. Als er echter een radiator dichtgedraaid is, dan wordt het water omgeleid tussen de toevoerleiding en de retourleiding, wat leidt tot een hogere retourtemperatuur en een lagere Delta T. Dit leidt tot een hogere retourwatertemperatuur en aanzienlijke boetes van de warmtekrachtcentrale voor de eigenaar van het gebouw.
Onze oplossing:
Het vervangen van de hoofdpomp in het systeem door een Delta-T-geregelde Grundfos TPE-pomp is de eerste stap. Dit biedt echter geen garantie dat de bewoners van het gebouw die zich op de grootste afstand van de pomp bevinden ook daadwerkelijk de warmte ontvangen die zij nodig hebben. Grundfos heeft daarom een sensor geïntegreerd op een belangrijke plaats in het systeem voor het bewaken en regelen van Delta P - het verschil tussen druk (levering) en zuiging (invoer). Deze gecombineerde oplossing zorgt voor optimale werking voor wat betreft zuinigheid en tegelijkertijd wordt het juiste comfort geleverd aan de bewoners.
Ontdek hoe de huurders van een gebouw met zeven verdiepingen in Langenæs, Denemarken, hun verwarmingskosten verlaagden dankzij Grundfos TPE3's geïntegreerde Delta-T-regeling.
Andere verwante artikelen en inzichten
Vind verwante artikelen met onderzoek en inzichten van Grundfos.
Verwante toepassingen
Vind toepassingen van Grundfos die verwant zijn aan dit onderwerp.
Gerelateerde producten
Vind producten van Grundfos die verwant zijn aan dit onderwerp.