Andere basisprincipes voor het installeren

Leer over verscheidene basisprincipes voor het installeren waarmee je de pomp helpt maximaal te presteren.

Wanneer je een pomp koopt wil je er natuurlijk voor zorgen dat hij zo lang mogelijk meegaat en zo efficiënt mogelijk werkt.

Maar dat gebeurt niet vanzelf. In deze korte module nemen we je mee door een aantal extra basisprincipes van het installeren waarmee je de pomp optimaal helpt presteren. Laten we beginnen. Zorg er bij de installatie voor dat je de pomp op een vaste ondergrond monteert.

Zo voorkom je dat de pomp bij slechte weersomstandigheden heen en weer wordt geschud. Een vaste ondergrond kan ook helpen om trillingen te minimaliseren en isoleren. Als je de pomp in de open lucht laat staan gaat de levensduur er waarschijnlijk op achteruit.

Door simpelweg bescherming om de pomp heen te bouwen, minimaliseer je de schade. Met de koude temperaturen in de winter kan je de pomp van een verwarmingselement voorzien.

En tijdens de zomer kan je ervoor zorgen dat er luchtstroom over de motor kan plaatsvinden om hem te koelen. Op het gebied van leidingwerk is het aan te raden om niet te veel bochten te gebruiken en te controleren dat alle aansluitingen goed vastzitten.

Zorg er ook voor dat alle kleppen goed zijn gedimensioneerd voor de pomp en de toepassing waar ze voor worden gebruikt. Voordat een pomp start moet hij met water gevuld worden.

Hoewel bepaalde pompen van Grundfos zelfaanzuigend zijn geldt dat niet voor alle pompen, dus zorg ervoor dat je de pomp handmatig vult als dat nodig is. Als de pomp geen ingebouwde droogloopbeveiliging heeft kan je een vlotter installeren om de pomp tegen drooglopen te beschermen.

Als het water onder een bepaald niveau zakt schakelt de vlotter de pomp uit en beschermt deze zo tegen drooglopen. Dit was onze korte module over de basisprincipes van het installeren.

Cursus overzicht

Modules
Modules: 3
Doorlooptijd
Doorlooptijd: 8 minuten
Moeilijkheid
Moeilijkheid: Gevorderd