Waarom kiezen voor onze circulatiepomp om thuis energie te besparen?

Circulatoren zorgen voor optimaal comfort door op het juiste moment de juiste hoeveelheid warmte te leveren. Echter, een inefficiënt en onevenwichtig systeem kan onnodig energie verspillen. Onze circulatoren bieden u het beste op het gebied van elektriciteitsbesparingen, comfort en verwarming. Vergeet niet dat het upgraden de tussenkomst van een gekwalificeerde installateur vereist.

Waarom besparen Grundfos circulatiepompen energie?

Circulatiepompen geven de juiste hoeveelheid warmte af op de momenten dat het nodig is, waardoor het comfortabel warm in huis is. Maar wist je dat een pomp onnodig energie kan verspillen wanneer deze inefficiënt werkt? Onze Grundfos pompen bieden het maximale comfort op energiezuinige wijze. Hierdoor is het aangemaam warm in huis met een maximale energiebesparing. Voor de installatie is een erkende installateur raadzaam.

Tot 75% energiebesparing

Door oude circulatiepompen te vervangen, kan het energieverbruik worden gereduceerd van 84W tot 5W. Dit kan enorme besparingen opleveren tot wel 75%.

82% verwarmingssystemen

Wist je dat 82% van de verwarmingssystemen niet correct is ingesteld? Dat betekent meer energieverbruik dan nodig en minder comfort thuis.

10 - 20 jaar

Als de huidige pomp zo'n 10 tot 20 jaar oud is, dan is het verstandig om deze te upgraden om energie te besparen. Bekijk het typeplaatje op de pomp om het vermelde wattage te checken.

De energiebesparingen die velen schokten

Bereid een spelplan voor en ga aan de slag. Vervang uw oude circulatorpomp en ontdek meteen de voordelen ervan. Er zijn geen ingewikkelde schijnbewegingen nodig. Bekijk de korte films hieronder en ontdek welke voordelen u kunt halen uit een nieuwe circulatiepomp, en hoe u energie in uw huis kunt besparen door vandaag nog actie te ondernemen.

Tijd voor een belangrijke wissel

Is het tijd om de circulatiepomp te vervangen door een energiezuiniger model?

Dat verbazingwekkende VAR-moment van 1 op de 200 miljoen

Met de juiste circulatiepomp in het spel vermijd je meer rode kaarten als het gaat om duurzamer leven.

Zou u uw TV zonder reden 97 dagen aan laten staan?

Dat is hel energieverbruik dat u in een jaar kunt besparen door uw oude pomp te vervangen. De nieuwe ALPHA2 pomp verbruikt slechts 5 watt bij het verwarmen van uw huis*,  vergeleken met het verbruik van 84 watt van uw oude UPS pomp. 

De ALPHA2 is 17 keer energiezuinigger dan de oude UPS pomp, waardoor een besparing per jaar toch al gauw kan oplopen in aanzienlijke euro's. Hiermee kan de investering van een nieuwe pomp in slechts enkele jaren worden terugverdiend. 

* Gemiddelde tussenwoning uit de jaren 80 

Waar is de circulatiepomp in huis te vinden?

Circulatiepompen zijn een beetje verstopt in huis, dus waar moet je dan zoeken? Onze pompen kunnen zowel voor vloerverwarming als radiatoren werken. Hieronder staan de meest voorkomende plaatsen om de pompen te vinden:

Technische ruimte/meterkast

De pomp kan naast het ledingwerk geplaatst zijn, of binnen in de boiler, warmtepomp of CV-unit.

Kelder/bijkeuken

Is de ketel, wamtepomp of CV-unit in kelder of bijkeuken aangelegd? Dan is hier de circulatiepomp te vinden.

Verwerkt in vloerverwarming

Bij vloerverwarming is de aangepaste pomp verwerkt in de vloerverdeler (via vloerverwarmingsfabrikant).

Check zo of je de circulatiepomp moet vervangen

Aan de voorzijde van de pomp op het typeplaatje staat het energieverbruik

Als de circulatiepomp een energieverbruik van meer dan 5W aangeeft, dan betreft het een oudere circulatiepomp en kan deze worden vervangen om energie te besparen.

Geen getallen zichtbaar? Dan is het een pomp met vast toerental met 1 of 3 modi

Let in dit geval op dat de EU de verkoop van deze pompen heeft verboden sinds 2013, omdat ze niet voldoen aan de EUR/ERP richtlijn op het gebied van energie-efficiëntie.

Kies de beste oplossing voor in huis

Het vervangen van een circulatiepomp, bespaart niet alleen energie in huis, het vergroot ook de wereldwijde energiebesparing. Zo dragen we met ons alleen een steentje bij aan de verduurzaming van de wereld.