2000
De eerste digitale doseerpomp
Grundfos introduceert zijn eerste digitale doseerpompen. Op basis van het gepatenteerde revolutionaire stappenmotorprincipe kunnen digitale doseerpompen zeer nauwkeurige hoeveelheden doseervloeistof leveren.
Digitale dosering
Totdat Grundfos met Digital Dosing kwam, was het precies, veilig en zuinig doseren van chemicaliën zeer moeilijk en tijdrovend. Met Digital Dosing introduceerde Grundfos een compleet nieuw aandrijfmechanisme in membraandoseerpompen, die bovendien waren uitgerust met directe elektronische digitale besturing.
2001
Inhuldiging van de Poul Due Jensen Academy
Grundfos begon zijn medewekers al in 1962 op te leiden en de nachtschool heeft sindsdien allesbehalve stilgezeten. Met de inhuldiging van de Poul Due Jensen Academy werd al het onderwijs op één plek gegeven, gebruik makend van de allernieuwste onderwijsvoorzieningen.
Be Think Innovate, Branding and eBusiness
Grundfos begon aan dit branding-project om zijn fundamentele waarden uit te dragen aan klanten, medewerkers en andere partners.
Door zijn bedrijfswaarden zo duidelijk te communiceren wilde Grundfos huidige en toekomstige klanten overhalen om in zee te gaan met het bedrijf. Daarnaast hoopte Grundfos ook dat werknemers zich aangetrokken zouden voelen tot het bedrijf omdat ze het eens waren met zijn waarden en filosofie en hier direct aan wilden bijdragen. Be Think Innovate werd het nieuwe motto.
Tegelijkertijd werd ook de Grundfos eBusiness-afdeling opgericht met als doel om bestaande samenwerkingen te versterken door middel van aanvullende elektronische diensten. Het Grundfos Extranet en WebCAPS zijn slechts enkele voorbeelden van de vele projecten die door eBusiness zijn gerealiseerd. richt zich nu op 'e-innovatie', oftewel innovatie op het gebied van elektronische componenten, vooral op het gebied van Sales en Marketing.
Een pomp die aan alle klantenwensen voldoet - Magna
Voorafgaand aan de lancering van de Magna werden gebruikers gevraagd een lijst op te stellen met alles wat ze graag in een nieuwe, goedgekeurde circulatiepomp zouden willen. Dit resulteerde in een pomp die zich onder andere automatisch aanpast aan de installatie, 's nachts op een lager toerental draait en beschikt over een gebruikersvriendelijk bedieningspaneel. De Grundfos Magna was ook uitgerust met een motor met permanente magneet, met aanzienlijke energiebesparingen tot gevolg. Daarnaast werd het concept van automatische toerentalregeling verder ontwikkeld in Grundfos Magna. Hiermee was de Magna in 2001 net zo baanbrekend als de VP pomp eind jaren 50 was.
2002
Flexibele voeding - SQFlex
De SQFlex biedt verregaande flexibiliteit qua voeding en is daarom ideaal voor afgelegen gebieden waar geen of onbetrouwbare voeding is. De pomp kan draaien op bijvoorbeeld zonne- of windenergie, maar kan ook worden aangesloten op een generator of batterijen. Net als de zonnepompsystemen die door Grundfos in de jaren '80 zijn ontwikkeld, is de SQFlex vrijwel onderhoudsvrij.
WebCAPS
Grundfos introduceert WebCAPS, het eerste online calculatieprogramma voor pompen.
2003
Nieuwe CEO zonder de naam Due Jensen
Niels Due Jensen (zoon van oprichter Poul Due Jensen) geeft het stokje door aan de eerste CEO zonder de naam Due Jensen: Jens Jørgen Madsen die al zijn hele 30-jarige carrière bij Grundfos heeft doorgebracht. Tijdens zijn glansrijke carrière is hij al voorzitter/lid van de raad van bestuur geweest van meer dan 25 Grundfos-bedrijven, en hij trad in 1991 toe tot Group Management. Jens Jørgen Madsen trad af als Group President op 30 november 2006.
Een nieuwe generatie afvalwaterpompen - SE1 en SEV
Grundfos introduceert de SE1 en SEV afvalwaterpompen, die ook werden bekroond met de ID Award.
2005
Een revolutionaire, energiebesparende pomp - ALPHA Pro
De ALPHA Pro wordt uitgebracht als de eerste energiezuinige pomp op basis van een rotor met permanente magneet en ingebouwde micro-frequentieomvormer. De pomp beschikt daarnaast over een gesegmenteerde stator en een frequentie-omvormer op basis van Hall-sensoren. De productiecapaciteit van de motor is echter beperkt. De automatische regeling zorgt ervoor dat de druk en het debiet van de pomp voortdurend worden aangepast aan de actuele vraag. De pomp kon zich automatisch aanpassen aan zomer- of wintertemperaturen en aan dag of nacht. De ALPHA Pro maakte wereldwijd de weg vrij voor energiezuinige pompen.
2006
Grundfos A/S ontvangt de EFQM Award
Grundfos A/S moest 27 mede-finalisten achter zich laten om de EFQM Excellence Award (winnaar), de EFQM Excellence Award (prijswinnaar in de categorie Corporate Social Responsibility én in de categorie People Development & Involvement) te winnen.
Deze prijzen worden uitgereikt door EFQM (The European Foundation of Quality Management. Een stichting die bedrijven in heel Europa inspireert en bijstaat bij het inrichten van een kwaliteitsmanagementorganisatie). Als onderdeel van haar missie, streeft de stichting ernaar om bedrijven in heel Europa te inspireren en te helpen om deel te nemen aan verbeteringsacties die uiteindelijk leiden tot excellente klanttevredenheid, medewerkerstevredenheid, invloed op de maatschappij en bedrijfsresultaten.
Grundfos NoNOx ureum doseersysteem
In 2002 startte Grundfos NoNOx A/S met de ontwikkeling van een doseerpomp voor SCR (Selective Catalytic Reduction), voor zware dieselmotoren. Het SCR-proces verwijdert de giftige stikstofoxiden (NOx) uit de uitlaatgassen door een nauwkeurige hoeveelheid reductiemiddel, ureum, te doseren.
Het NoNOx systeem vormt de eerste stap voor Grundfos in het automotive segment, en werd in 2006 gelanceerd in Europa voor Cummins Euro 4 toepassingen.
2007
Carsten Bjerg wordt Group President
Carsten Bjerg volgt Jens Jørgen Madsen op als Group President. Nadat hij in 1997 voor het eerst kennis maakte met Grundfos als Director of International production werd hij in 2000 lid van Group Management, waarbij hij verantwoordelijk was voor productie en logistiek, onderzoek en technologie, eBusiness en kwaliteit. In 2004 werd hij aangesteld als Group Vice President voordat hij in 2007 aantrad als CEO en Groepsvoorzitter.
Grundfos BioBooster
Grundfos Biobooster werd in 2007 geïntroduceerd als een gedecentraliseerd afvalwaterzuiveringssysteem. De technologie stelt industriële fabrikanten in staat om afvalwater ter plekke te zuiveren. Dit vermindert de belasting van gemeentelijke afvalwaterzuiveringsinstallaties en minimaliseert de noodzaak voor flinke investeringen in infrastructuur. Het systeem is compact, is minimaal milieubelastend en is geurloos, waarmee het ook in woonwijken kan worden geïnstalleerd
2008
Innovatie-intentie
In 2008 kondigt Grundfos zijn Innovatie-intentie aan met het zicht op innovatie op de lange termijn.
De hoofddoelen van de Innovatie-intentie zijn om duurzaamheid op de eerste plaats te zetten, om een groeiende wereld te bedienen, en om nieuwe technologieën te pionieren - in het kort: Concern, Care, Create - oftewel Zorgen, Inspannen, Creëren.
2009
Grundfos LIFELINK
Grundfos LIFELINK is een bedrijfsonderdeel met een maatschappelijk doel dat is opgericht om duurzame watersystemen te ontwikkelen, voornamelijk voor plattelandsgebieden in ontwikkelingslanden. Hierbij slaan diverse organisaties de handen ineen om een watersysteem te schenken aan een dorp. Dorpelingen betalen daarbij voor het water met hun mobiele telefoon, waarmee de onderhoudskosten worden gedekt. Het eerste LIFELINK-systeem werd in 2009 in Kenia in gebruik genomen.